Cellulair geheugen
Cellulair geheugen

๐๐ฒ๐น๐น๐๐น๐ฎ๐ถ๐ฟ ๐๐ฟ๐ฎ๐๐บ๐ฎ
De dingen die ons hart of ons hoofd niet kunnen begrijpen (๐๐ ๐๐๐ ๐ค๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐โ๐๐๐ โ๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐๐๐ก๐ ๐ก๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐๐๐ฃ๐๐๐ ๐๐๐๐ง๐๐ ๐๐ ๐๐๐ก๐ ๐ก๐ ๐ฃ๐๐๐๐๐๐๐๐๐, ๐๐๐ โ๐๐๐ก๐๐ ๐ก๐๐๐ข๐๐ ๐๐๐๐๐ข๐๐ ๐ฃ๐๐๐๐๐ ๐๐๐ก ๐๐๐๐ก๐ ๐ก๐) slaan we op in het fascia.
Onderzoeken tonen aan dat herinneringen kunnen worden gecodeerd in de structuur van het fascia, hetgeen bevestigd dat we gebeurtenissen vastzetten in ons lichaam. Denk aan de last op je schouders dragen, als bevroren staan / verstijfd van angst en de stappen letterlijk niet meer kunnen zetten, gestorven door verdriet, enz.
Als het systeem niet van tijd tot tijd kan/mag ontladen dan wordt het opgeslagen in het lichaam als 'trauma'. Trauma heeft direct invloed op cognitieve processen waardoor er een gekleurde herinnering kan worden opgeslagen.
In de hersenen gebeurd dit opslaan als een fotoreeks/ filmpjes maar ook als lichaamssensaties.
Als dat wordt getriggerd (dat kan al door iedere willekeurige gebeurtenis in je leven die voor het systeem ogenschijnlijk verband houdt met een eerder opgedane (negatieve) ervaring) dan kunnen de hersenen zich losmaken en kun je uit-tunen of flashbacks krijgen.
We noemen dit ook wel dissociatie. Dissociëren kan gebeuren zonder dat je er erg in hebt en het onderbreekt het natuurlijke herstelproces in de hersenen, - de body/mind connectie.
Je kunt je dus voorstellen dat het van wezenlijk belang is om als therapeut bij het aanraken van cellulair trauma vanuit zuiverheid en helderheid aanwezig te zijn.
Om vanuit zachtheid te begeleiden en (meer/nieuw/ander) bewustzijn te creëren en daardoor nieuwe neurologische verbindingen te laten leggen die heling ten goede komt.
Er zijn bepaalde tools en technieken die er aan bijdragen dat we deze (bewust of onbewust) opgeslagen herinneringen kunnen releasen.
Tijdens de 12 daagse opleiding tot ademtherapeut teachen we hierover en zorgen wij dat je bekwaam wordt om ademtherapie op hoog niveau door te geven.
